Beyler bugün donanım dünyası çalkalanıyor. RTX 5090'ın teknik detayları sızdı; 32GB VRAM, 600W TDP ve DLSS 5.0 ile geleceği söyleniyor. En kötüsü de fiyatın 2500 dolardan başlayacağı iddiası... Bu kartı çalıştırmak için evde trafo mu kuracağız yoksa böbreği mi satacağız? Ne düşünüyorsunuz?
Kardeşim teknoloji budur işte. Parası olan o performansı alır. 600W olması normal, saf güç istiyorsan faturayı ödeyeceksin. Ben şimdiden ön sipariş kovalıyorum. Fakir edebiyatı yapmayın burada.
abi bu ne ya 600w ne demek kisin evi mi isiticaz nvidia iyice sapitti artik yani orta seviye kartlar bile 1000 dolar oldu bizim millet hala parasi olan alir diyo cok ilginc valla
vadaa hakli beyler nvidia resmen bize sogusluyor dlss 5 filan hikaye saf guc olmadiktan sonra neye yarar bu gidisle hepimiz amd tarafina gecicez gibi duruyor fiyatlar saka gibi cidden
Rengini çok merak ediyorum, umarım beyaz versiyonu da çıkar. Kasada çok şık durur ama fiyatı duyunca biraz moralim bozulmadı değil. :( Tasarımı sızdı mı?
2500 dolar demek Türkiye'de 150 bin TL demek... Şaka mısınız abi? Ben o paraya araba alıyordum eskiden. Şimdi bir ekran kartı mı oldu? Teknoloji bizi geriye götürüyor resmen.
Benim asıl merak ettiğim darboğaz meselesi. i9-14900K bile bu kartı besleyebilir mi şüpheliyim. Yeni işlemcileri beklemek zorunda kalacağız sanırım. Masraf katlanıyor.
Hocam 750W PSU var bende, herhalde sistemi patlatır bu kart takarsam. :D Mecbur en az 1200W Platinum bir şeyler bakacağız. Nvidia bizi masrafa boğmaya yemin etmiş.
eski kartlar ne olucak simdi 4080 cop mu oldu yani her sene yeni kart cikartip bizi bitiriyolar en iyisi konsol alip kafayi dinlemek valla pc kahrı cekilmez
Kardeşim teknoloji budur işte. Parası olan o performansı alır. 600W olması normal, saf güç istiyorsan faturayı ödeyeceksin. Ben şimdiden ön sipariş kovalıyorum. Fakir edebiyatı yapmayın burada.
Katılıyorum abi. Performans istiyorsan bedelini ödeyeceksin. 4K 240Hz oyunculuk için başka çare yok. Ağlayanlar gitsin 1080p'de çamur gibi oyun oynasın.