Herkese selam,
Yıllardır teknoloji ve oyun forumlarının en değişmez tartışması: "Linux iyi hoş, hızlı da abi oyun oynanmıyor ki..."

Harbi öyle mi? Valve'ın Steam Deck'i piyasaya sürmesi ve Proton uyumluluk katmanı sayesinde işler inanılmaz değişti. Şu an Steam'e girip kütüphanenizdeki oyunların %80-90'ını tek tıkla, Windows'tan farksız (hatta bazen arka planda saçma sapan Windows servisleri çalışmadığı için daha yüksek FPS ile) oynayabiliyorsunuz.
Peki nerede patlıyoruz? Net bir şekilde Anti-Cheat (Hile Koruması) muhabbetinde. Özellikle Riot Games'in Vanguard'ı gibi çekirdek (kernel) seviyesinde çalışan sistemler yüzünden Valorant gibi oyunları Linux'ta oynamak imkansız. Sırf bu rekabetçi oyunlar yüzünden oyuncuların %99'u "Dual-Boot" ameleliğiyle uğraşmak istemeyip Windows'ta kalmaya devam ediyor.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Aranızda Windows'u tamamen silip Arch, NixOS veya Ubuntu gibi dağıtımlarla sadece oyun oynayan "psikopatlar" var mı? Yoksa "Abi ben bilgisayarı açıp sadece oyunuma bakarım, terminalle falan uğraşamam" diyenlerden misiniz?
Şahsen ben arch linux kullanıyorum ve çokta güzel oyun oynanıyor. Evet valorant ve lol gibi riot games'in oyunlarını oynayamıyorum ama bu zaten beni kanserlikten kurtardı ahah
sezerskr dedi ki:
Herkese selam,
Yıllardır teknoloji ve oyun forumlarının en değişmez tartışması: "Linux iyi hoş, hızlı da abi oyun oynanmıyor ki..."
Harbi öyle mi? Valve'ın Steam Deck'i piyasaya sürmesi ve Proton uyumluluk katmanı sayesinde işler inanılmaz değişti. Şu an Steam'e girip kütüphanenizdeki oyunların %80-90'ını tek tıkla, Windows'tan farksız (hatta bazen arka planda saçma sapan Windows servisleri çalışmadığı için daha yüksek FPS ile) oynayabiliyorsunuz.
Peki nerede patlıyoruz? Net bir şekilde Anti-Cheat (Hile Koruması) muhabbetinde. Özellikle Riot Games'in Vanguard'ı gibi çekirdek (kernel) seviyesinde çalışan sistemler yüzünden Valorant gibi oyunları Linux'ta oynamak imkansız. Sırf bu rekabetçi oyunlar yüzünden oyuncuların %99'u "Dual-Boot" ameleliğiyle uğraşmak istemeyip Windows'ta kalmaya devam ediyor.Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Aranızda Windows'u tamamen silip Arch, NixOS veya Ubuntu gibi dağıtımlarla sadece oyun oynayan "psikopatlar" var mı? Yoksa "Abi ben bilgisayarı açıp sadece oyunuma bakarım, terminalle falan uğraşamam" diyenlerden misiniz?
Şahsen ben arch linux kullanıyorum ve çokta güzel oyun oynanıyor. Evet valorant ve lol gibi riot games'in oyunlarını oynayamıyorum ama bu zaten beni kanserlikten kurtardı ahah
Riot kimin umrunda ? zaten eğer güvenliğe veya gizliliğe önem veriyorsanız bi riottan şüphe edin derim.
Войдите, чтобы ответить.