Selamlar, bugün oyun dünyasının en "akıl oyunları" dolu yapımlarından biri olan Undertale'in sonlarını masaya yatırıyoruz. Çoğu kişi oyunu 3 kere bitirince "her şeyi gördüm" sanıyor ama kazın ayağı öyle değil.
İşte Undertale’in o devasa labirenti:
Hikayenin iskeletini oluşturan üç ana yolumuz var:
True Pacifist (Gerçek Pasifist): Kimseye vurma, herkesle dost ol. En "mutlu" ama en zorlu son.
Genocide (Soykırım): "XP ve Altın her şeydir" deyip önüne geleni biçtiğin, Sans abimizin bize "kötü zaman" yaşattığı o karanlık yol.
Neutral (Tarafsız): Bazılarını öldürdüğün, bazılarını yaşattığın "arada kalmış" yol.
İşte burası gerçek profesyonellerin ayrıldığı yer. Oyunun sonunda Sans seni arayıp bir durum değerlendirmesi yapıyor ya? İşte o telefon konuşması tam 93 farklı şekilde gerçekleşebiliyor! 🤯
Kim öldü? Toriel kraliçe mi oldu? Undyne peşine mi düştü? Papyrus hala yaşıyor mu?
Yaptığın her küçük seçim o sondaki diyalogları değiştiriyor. Yani teknik olarak 93 tane "farklı" Neutral sonu var.
Eğer bir kere Soykırım (Genocide) yapıp ruhunu Chara'ya sattıysan, bir daha asla "Gerçekten Mutlu" bir son göremezsin. Oyunu silsen de, tekrar yüklesen de o ruhsuz son peşini bırakmaz. Fotoğraftaki o küçük kırmızı gözlü arkadaşı gördüğünüzde ne demek istediğimi anlayacaksınız...
Dirty Hacker: Oyun dosyalarıyla oynayıp hile yaparsan, Sans seni arayıp "Vay be, amınakoduğum amma hilebazmışsın" diye azarlıyor.
Hard Mode: Başlangıçta ismini "Frisk" koyarsan oyun seni 1. bölümde durduruyor ve Toby Fox (köpek) gelip "Bu mod bitmedi, hadi dağılın" diyor.
Siz Undertale'i hangi yolla bitirdiniz?
Hard mod'un hala geliceğini düşünen var mı aq abimiz yıllardır çıkartmıyor ve hard mod'da sans savaşı nasıl olurdu merak ediyorum
Ellerinize sağlık hocam @sezerskr
vuraL_ dedi ki:
Hard mod'un hala geliceğini düşünen var mı aq abimiz yıllardır çıkartmıyor ve hard mod'da sans savaşı nasıl olurdu merak ediyorum
gelir ya :d yaklaşık 10 yıla flaan
Cevap yazmak için giriş yapmalısın.